Author Topic: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3  (Read 30863 times)

kiva

  • Ultraman Joe
  • **********
  • Posts: 723
  • Panggil Aku KIVA!!!
    • View Profile
Kengkawan, kita sambung sembang persenjataan kat sini ok? :D

Link lama rumah V2 : http://malaysianbikers.com/forum/index.php?topic=100.0

Aku start rumah baru dengan gambar latihan menyelamat tebusan oleh RGK ATM ...enjoy.. :)

Latihan olok2 "Hostage Rescue"




11thRGK to the rescue! ;D









« Last Edit: May 26, 2009, 05:17:03 PM by kiva »
All Rider VS Daishocker Movie!!
http://www.youtube.com/watch?v=I_1bm5o973g

kiva

  • Ultraman Joe
  • **********
  • Posts: 723
  • Panggil Aku KIVA!!!
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #1 on: May 26, 2009, 05:10:08 PM »
PASKAL ship boarding



All Rider VS Daishocker Movie!!
http://www.youtube.com/watch?v=I_1bm5o973g

PaKciK KoRdi

  • Ultraman Ace
  • *********
  • Posts: 462
  • BuDaK BaRu bLaJo,KaLo SaLaH,tLg TeGuRKaN..
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #2 on: May 26, 2009, 05:11:10 PM »
assalamualaikum...
smoga kita dpt truskan pencarian ilmu ttg apow2 jns senjata yg wujud...
 ;D ;D ;D
BiNi PeTaMe vs BiNi KeDua vs BiNi KeTiGa

kaptentulang

  • Ultraman 80
  • **********
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #3 on: May 27, 2009, 12:11:41 AM »
salam,

haramak...dah version 3!!!!copek gilor...aku tinggalkan semalam kt page 14...tau2 dah masuk umah baru...

================================================================

to bro kiva...klu blh jgn paparkan gambar2 PASKAL/PASKAU/RGK training yg dalam paya tak pakai baju tuh...gambar tu sedikit sensitif.....so harap faham lah ye....

================================================================

ada yg tanya pasal harga senjata....kt Malaysia harga memang mahal...sbb ada tax...klu revolver jek, kata S&W,dekat RM4000 sepucuk....raifal tidak dibenarkan dimiliki...shotgun blh...tp utk awam, satu barrel jek...utk kegunaan polis bantuan, pak guard, paling tinggu blh miliki adalah SMG HK MP5....tp bergantung pada law jugak...bnde ni berubah2....tp memang raifal spt M16/M4, Steyr tidak dibenarkan utk orang awam....

nk dapat lesen pun bukan senang....PDRM akan tapis kaw2....mohon memang blh...tp klu ko ada kesalahan jenayah lampau, dia akan tolak...pastu klu takde kes pun, dia akan tnya utk apa ko miliki senjata...klu just utk suka2, protection diri, dia akan tapis lagi...utk protection diri, klu setakat keje biasa,ahli perniagaan biasa, tolak jugak...at least ko adalah seorang VVIP....billionaire....

tp spt aku kata tadi, bnde berubah2....sbb apa,..setiap kali ada kes rompakan bersenjata, sesape yg memiliki senjata, adalah orang pertama yg akan dicari....

kaptentulang

KITA KASI PECAHLAH!!!

PelariPecut

  • Ultraman Hayata
  • ******
  • Posts: 166
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #4 on: May 27, 2009, 12:45:26 AM »

ada yg tanya pasal harga senjata....kt Malaysia harga memang mahal...sbb ada tax...klu revolver jek, kata S&W,dekat RM4000 sepucuk....raifal tidak dibenarkan dimiliki...shotgun blh...tp utk awam, satu barrel jek...utk kegunaan polis bantuan, pak guard, paling tinggu blh miliki adalah SMG HK MP5....tp bergantung pada law jugak...bnde ni berubah2....tp memang raifal spt M16/M4, Steyr tidak dibenarkan utk orang awam....

nk dapat lesen pun bukan senang....PDRM akan tapis kaw2....mohon memang blh...tp klu ko ada kesalahan jenayah lampau, dia akan tolak...pastu klu takde kes pun, dia akan tnya utk apa ko miliki senjata...klu just utk suka2, protection diri, dia akan tapis lagi...utk protection diri, klu setakat keje biasa,ahli perniagaan biasa, tolak jugak...at least ko adalah seorang VVIP....billionaire....

tp spt aku kata tadi, bnde berubah2....sbb apa,..setiap kali ada kes rompakan bersenjata, sesape yg memiliki senjata, adalah orang pertama yg akan dicari....

kaptentulang

ini sekali lesen ke pistol je??

kaptentulang

  • Ultraman 80
  • **********
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #5 on: May 27, 2009, 12:50:14 AM »
salam,

senjata jek....lesen tak tau brape plak harga dia....tp blh tahan gak....

kt Kajang, Subang dgn Berjaya Times Square ada tempat latihan menembak...try aa pegi sana....

kaptentulang

KITA KASI PECAHLAH!!!

kiva

  • Ultraman Joe
  • **********
  • Posts: 723
  • Panggil Aku KIVA!!!
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #6 on: May 27, 2009, 01:07:11 AM »
OK Kapten...noted :D
All Rider VS Daishocker Movie!!
http://www.youtube.com/watch?v=I_1bm5o973g

Caterpillar_3309

  • Ultraman Hayata
  • ******
  • Posts: 180
  • Act locally....kill globally
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #7 on: May 27, 2009, 01:21:09 AM »
Kapten, kalau la sorang tu ada pistol/shotgun, kalau dia nak beli peluru baru, dia kena bawak kelongsong peluru lama tunjuk kat kedai kan? Betui ka camtu?

kaptentulang

  • Ultraman 80
  • **********
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #8 on: May 27, 2009, 01:26:01 AM »
Kapten, kalau la sorang tu ada pistol/shotgun, kalau dia nak beli peluru baru, dia kena bawak kelongsong peluru lama tunjuk kat kedai kan? Betui ka camtu?

salam,

haramak...tak tau lah plak...heheh...sori....tp klu ikut logik akal, ye jugak...lagipun, ko nk tembak apa sampai tak jumpa kelongsong peluru??klu setakat pakai shotgun biasa, kelongsong duk dalam tuh lagi....

sori mate...ko tunggu aku beli senapang satu...hehehe

kaptentulnag

KITA KASI PECAHLAH!!!

kiva

  • Ultraman Joe
  • **********
  • Posts: 723
  • Panggil Aku KIVA!!!
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #9 on: May 27, 2009, 01:31:38 AM »
Aku dah baca borang nak mohon senjata tu...tanya macam2...rasanya ramai tak beli sebab syarat ketat kot....revolver outdated tu rega RM4000? beli suit racing lagi best...hehe ;D
All Rider VS Daishocker Movie!!
http://www.youtube.com/watch?v=I_1bm5o973g

kaptentulang

  • Ultraman 80
  • **********
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #10 on: May 27, 2009, 01:35:33 AM »
Aku dah baca borang nak mohon senjata tu...tanya macam2...rasanya ramai tak beli sebab syarat ketat kot....revolver outdated tu rega RM4000? beli suit racing lagi best...hehe ;D

salam,

outdated???hahaha....klu dapat, tembak orang, mati gak...hehehe....tu harga estimate...kt Malaysia ni, semua kena tax...Proton pun kena duti...hahaha...

tu baru ko tgk borang....klu dah isi, nk tunggu lulus plak....huhu...kuar masuk bukit aman ler jawapnya...

kaptentulang

KITA KASI PECAHLAH!!!

Caterpillar_3309

  • Ultraman Hayata
  • ******
  • Posts: 180
  • Act locally....kill globally
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #11 on: May 27, 2009, 01:38:03 AM »
Huhu...peluru berapa kupang ja...bleh cabut 1 nyawa. Kesimpulannya, 1 nyawa=beberapa kupang. Sadis.

kaptentulang

  • Ultraman 80
  • **********
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #12 on: May 27, 2009, 01:40:40 AM »
salam,

rase nk beli, pakai, tembak senjata2, pegi duduk Switzerland....ha..kt sana sniper rifle pun ko blh beli...


kaptentulang

KITA KASI PECAHLAH!!!

kaptentulang

  • Ultraman 80
  • **********
  • Posts: 873
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #13 on: May 27, 2009, 01:42:07 AM »
salam

Oerlinkon 30mm Anti Aircraft Gun



kaptentulang

KITA KASI PECAHLAH!!!

mimalif

  • Lesen B Full
  • *****
  • Posts: 74
  • born to ride
    • View Profile
Re: Jom sembang pasal persenjataan, senjata dan senjata api.....V3
« Reply #14 on: May 27, 2009, 01:43:31 AM »
tp yg aku perasan toke cina mmg byk yg guna senapang... tah ada lesen ke tidak.. org melayu mmg susah la.. mcm karten ckp kecuali vvip.. apada